Kurban bayramı yaklaşmışken en çok kullanılacak olan bıçakların nasıl bilendiğini haberimizde paylaşıyoruz. Pekala, bıçak en kolay nasıl bilenir? İşte, haberin ayrıntıları...
Bıçak mutfaklarımızın en kıymetli araçlarından biri olmakla birlikte kurban bayramıyla et kısmında tasarrufu daha da artıyor. Mütemadi kullanılan bıçaklar devranla körelir ve kesmez hale gelir. Bu türlü bir durumda bıçak bileme taşına muhtaçlık duyarız. Lakin her hengam hanelerimizde bileme taşı olamayabiliyor. Bunun alanına alternatif olarak gazete ile bıçakları bilenebilir. Evet, bıçak bilemenin en kolay metotları nelerdir? İşte,yanıtlar...
BIÇAK NASIL BİLENİR?
- Gazete kağıdı alınız ve bıçağın keskin tarafını eğik tutarak gazeteye gelecek formda sürtünüz. Bir dakika boyunca bu süreci uygularsanız bıçağınız eskisi üzere keskin hale gelecektir.
- Zımpara uygulayarak bıçağı bileme sürecini gerçekleştirebilirsiniz. Bileme taşı da satın alabilir ve bıçağı kolay yoldan bileyebilirsiniz.
- Ağzı kalınlaşmış ve hayli körelmiş bıçakları bilemek için ise masat alanına bıçak bileme makineleri kullanılması daha hakikat olur.
- Bıçak bilenirken uygulanan kenar türü, bıçak ağzının sertliğini ve dayanıklılığını belirlemektedir. Uygulanan açı 30-40 ° arasında olmalıdır. Bileme işi büyük ihtimam ile yapılmalıdır.
- Porselen kupaların altında umumiyetle cilasız bir kısım mahal alır. Alçı taşına benzeri bu kısım bıçakları sertleştirmek için işinize yarayacaktır.

- Yemek tabağının alt kısmını, daha büyük bıçakları sertleştirmek için tercih edebilirsiniz. Yemek tabağının altını kullanarak bıçakları sertleştirmek isterseniz, tabağı bir bez üzerine aykırı çevirin ve kaymasını önleyiniz.