
Biberli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 3 su bardağı un (Aldığı kadar)
Biberli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağına, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve sirke eklenip düzgünce yoğurulur.
- Un hariç kalan gereçler de ek edilip, düzgünce karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eği yaparak dağılmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisi hazırlanır.
- Kurabiyeye istenilen form verilerek aralıklı dizilir.( Ben rulo haline getirip dilimledim üzerine çatalla hafif desen oluşturdum.)
- 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun…