iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr çarliston biber
500 gr etli tatlı kırmızı biber
2 Adet küçük kırmızı biber
2 Adet kğçük yeşil biber
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydamoz
1 Sap biberiye
200 gr mısır unu
150 gr dil peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı
* Çarliston biberleri temizleyip, uzunlamasına kesin
* Fırın tepsisine dizin
* Fırının alttan üçüncü rafına koyup, ızgarada pişirin
* Çıkarıp, birkaç tanesini ayırın ve kalanını şeritler halinde kesin
* Acı biberleri bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, ince ince kıyın
* Sarımsağı soyun
* Zeytinyağını tavada kızdırıp, biberiyeyi hafifçe kavurun ve dövülmüş sarımsağı katın
* Doğranmış biberleri ilave edip, karıştırın
* Tuzla tatlandırıp, sıcak tutun
* Potenta için 1 litre tuzlu suyu kaynatın
* Mısır ununu tuzlu suya serpin ve devamlı karıştırarak 1520 dakika pişirin
* Dil peynirini küp şeklinde kesin ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın
* Polentanın 13 ünü fırın kabına koyun ve üzerine biber karışımının yarısını yayın
* Peynirlerin üçte birini serpin
* Üzerine 13 miktar polenta daha dökün ve geri kalan biber karışımını da koyup, kalan peynirlerin yarısını serpin
* Kalan polentayı yayın ve üzerine peynirleri serpin
* En üste ayırmış olduğunuz çarlistonları yerleştirin
* Polentayı fırının ızgarasında 45 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın
500 gr çarliston biber
500 gr etli tatlı kırmızı biber
2 Adet küçük kırmızı biber
2 Adet kğçük yeşil biber
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydamoz
1 Sap biberiye
200 gr mısır unu
150 gr dil peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı
* Çarliston biberleri temizleyip, uzunlamasına kesin
* Fırın tepsisine dizin
* Fırının alttan üçüncü rafına koyup, ızgarada pişirin
* Çıkarıp, birkaç tanesini ayırın ve kalanını şeritler halinde kesin
* Acı biberleri bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, ince ince kıyın
* Sarımsağı soyun
* Zeytinyağını tavada kızdırıp, biberiyeyi hafifçe kavurun ve dövülmüş sarımsağı katın
* Doğranmış biberleri ilave edip, karıştırın
* Tuzla tatlandırıp, sıcak tutun
* Potenta için 1 litre tuzlu suyu kaynatın
* Mısır ununu tuzlu suya serpin ve devamlı karıştırarak 1520 dakika pişirin
* Dil peynirini küp şeklinde kesin ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın
* Polentanın 13 ünü fırın kabına koyun ve üzerine biber karışımının yarısını yayın
* Peynirlerin üçte birini serpin
* Üzerine 13 miktar polenta daha dökün ve geri kalan biber karışımını da koyup, kalan peynirlerin yarısını serpin
* Kalan polentayı yayın ve üzerine peynirleri serpin
* En üste ayırmış olduğunuz çarlistonları yerleştirin
* Polentayı fırının ızgarasında 45 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın