
Biberli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- Abartmadan söylüyorum muazzam bir lezzet. hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. ????????️
- .
- Biberli, soğanlı ekmekler
- Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 5 su bardağı un
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biner salçası ( biber salçası yoksa domates tamamı domates salçası olabilir. )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Biberli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için süt, sıvı yağ, su, şeker, tuz bir tencereye alıp karıştırılır ve ılık hale getirilir.
- Karışım yoğurma kabına alınır.
- Üzerine unun bir kısmı ve instant maya eklenip karıştırılır.
- Kalan unda eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilip mayalanmaya bırakılır.
- Sos için soğanlar incecik doğranın yada rondodan veya rendeden geçirilir.
- Diğer baharatlar ve malzemelerde eklenip karıştırılır.
- Mayası gelen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanır.
- Üzerlerine bastırılarak biraz açılır.
- Açtığımız bezeler tepsiye dizilir.
- Sosumuzdan üzerlerine birer tatlı kaşığı eklenir ve yayılır.
- 200 derece fanlı ayarda yaklaşık 35 dk altları kızarana kadar pişirilir.
- Üzerleri soslu olduğu için pişip pişmediğini altlarını kontrol ederek anlayabilirsiniz.
.