Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kurumaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı susam
- Yarım su bardağı iri çekim ceviz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pulbiber
- Kimyon
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz sütü, suyu ılıtıyoruz biraz.
- Yoğruma kabına un hariç tüm malzemeyi koyup, karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz mayalanmaya bırakıyoruz.
- Küçük bir tencereye yağı ince kıydığımız soğanları alıp, pembeleşene dek kavuruyoruz. Ocaktan indirip salça, susam, ceviz ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Mayalanmış hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvalayıp tepsiye diziyoruz.
- Soğanlı harcımızı üzerine koyup, elimizle bastırıyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.