
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe soda
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tutam kekik
Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğuruyoruz biraz cıvık bir kıvamda olacak. Kabarması için üzerini örtüp 10 dakika bekleyelim.
- O arada sosu hazırlayalım, küçük küçük doğradığımız soğanları yağda kavuralım.
- Üzerine salça ekleyip, kavurmaya devam edelim. Onun üzerine susam ve kekik ekleyip iyice karıştırıp bırakalım.
- Kabaran hamurumuzu ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayıp tepsiye dizip üzerine hafif bastıralım.
- Hazırladığımız sostan üzerine yayalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.