
Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- Un
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı ezilmiş ceviz içi
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 er çay kaşığı kimyon karabiber toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekleyelim. Üzerine yumurta ve yağı ekleyip karıştıralım. En son tuzunu ve yumuşak bir hamur elde edene kadar ununu ekleyin.
- Üzerini kapatıp 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanınca küçük bezeleyin, tepsiye dizin. Elinizi yağlayıp küçük küçük bastıralım.
- İç harcı için, kuru soğanı minik minik doğrayın. Cevizi ezip karıştırın. Salçayı, baharatları, zeytinyağını, susamı ekleyip hepsini karıştırın.
- Bu ölçüler tam bir tepsi için. Tepsiye hazırladığımız hamurların üzerine iç harcı eşit formda yayalım.
- 200 derecede ısınmış fırında alt-üst ayarda pişirin. Afiyet olsun.