
Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 5-6 su bardağı un
- 4-5 adet kapya biberi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase beyaz peynir
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
- Hamurumuzu tüm materyalleri karıştırıp yoğurarak hazırlayalım. Mayalanması için 1-2 saat bekletelim.
- O sırada kapya biberleri robottan geçirip tavada soğan ile birlikte kavuralım.
- Öbür materyalleri de ekleyip en son beyaz peyniri ekleyelim altını kapatalım.
- Mayalanmış hamuru elimizle küçük yuvarlak halde açalım.
- Üzerine biberli karışımdan sürelim. Fırına verelim.
- 180 derece fırında 15-20 dakika denetimli formda pişiriyoruz. Altları pişince pişmiş demektir. Afiyet olsun.