
Biberli Ekmek (Sabah Kahvaltılarının Baş Tacı Olacak Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 10 gram yaş maya
- 3 buçuk su bardağı un (az olursa eklersiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberli Ekmek (Sabah Kahvaltılarının Baş Tacı Olacak Lezzetiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ,sıvı yağ, suyu ,ocakta ılıtalım.
- Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştıralım .5 dakika mayalansın.
- Ardından unu ve tuzu bir kaba koyup sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat dinlendirelim.
- O arada üzerindeki harcı hazırlayalım .
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın,üzerine doğranmış yeşil biberi ekleyip sıvıyağ ile kavuralım.
- İlk salçaları ,daha sonra baharatları ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
- Hamuru 9 bezeye bölelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 10 dakika tepsi mayası verip üzerine biberli harcı yerleştirelim .
- 180 derece fırında pişirelim ,üzeri çabuk pişiyor .
- Ben fırının en üst bölümüne koydum üzeri yanmasın diye afiyet olsun.