Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette)

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette)
0
48

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
biberli-ekmekhayran-biraktiracak-lezzette.jpg

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paketi instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Üzerinin harcı için;
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı çökelek(yada lor peyniri)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber(baharat oranını isterseniz artırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı seviyorsanız sadece biber salçası kullanın)
  • İsteğe göre yarım çay bardağı dövülmüş ceviz (ben kullanmadım)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak (orjinalinde yoktu tavsiye ediyorum)
  • Yeterince tuz

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker ve maya alarak karıştırılır ve 5-6 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletelim.
  2. Sıvıyağ, tuz koyulur karıştırılır.
  3. Un azar azar ilave edilir ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim üzerini kapatarak 40-45 dk mayalanması için bekletelim.
  4. Üzerinin harcı için uygun karıştırma kabına ince doğranmış yada rondodan çekilmiş soğan, dilerseniz ceviz içi, rendelenmiş sarımsak, küçük doğranmış maydanoz, zeytinyağ, domates salçası, biber salçası peynir, susam, tuz ve baharatlar alınarak karıştırılır.
  5. Mayalanan hamuru bir kaç dakika maya kokusunun çıkması için yoğuralım, fırın kağıtı serili tepsiye hamurdan koyalım ve arada elinizi çok az yağlayarak tepsi büyüklüğünde hamuru elimizle açalım.
  6. Hamurun üzerini tamamen kaplayacak biçimde harcı yayalım ve elimizle hafifçe bastıralım.
  7. 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dk arası pişirelim.
  8. Fırından çıkarttığım biberli ekmeğin üzerine ben temiz bir bez örterek birkaç dakika bu şekilde beklettim.
  9. Yaptığım bu ölçü ile bir tepsi çıkıyor dilerseniz iki katı yaparak daha fazla elde edebilirsiniz.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt