
Biberli Ekmek (Ekmek Hamuru İle) Tanımı İçin Materyaller
Ekmek hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-1.5 tatlı kaşığı instant (Kuru) maya
- Su
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı acı pul biber (İsteğe nazaran arttırabilirsiniz)
- Susam (İsteğe nazaran, ben koymadım)
Biberli Ekmek (Ekmek Hamuru İle) Tanımı Yapılışı
- Unu yoğurma kabına alalım.
- Üzerine tuzu ekleyerek ortası çukur olacak halde açalım.
- İnstant mayayı ortasına ekleyelim ve azar azar ılık su ekleyelim. Kıvam alana kadar yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- Harcı için, soğanları ince ince doğrayalım daha sonra salça, zeytinyağı ve pul biberini ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Son kademede nasıl form vermek istiyorsanız o denli yapabilirsiniz ben fırın tepsisinin tabanını büsbütün hamur ile kapladım ve üzerine soğanlı harcını ekledim.
- Kendi fırın ayarınızda güzelce pişirebilirsiniz.
- Hamur üretimi kolay olduğu için materyalleri kendinize nazaran arttırabilir ya da azaltabilirsiniz ????.
- Ekmek hamuruyla hakikaten çok hoş oluyor ben yaptığım vakit bir tepsi çabucak bitiyor ????. Sizlerde denerseniz fotoğraflarınızı gönderin lütfen???? Şimdiden afiyet olsun????????