Biberin Acı Olmasının Nedeni Biber acı değildir Acı, tatlının tersidir ve acıya örnek olarak kininin ya da greyfurdun tadı gösterilebilir Biber acı değil yakıcıdır Bunun tersi ise serinletici olup, buna da örnek olarak nane ya da mentol gösterilebilir Biberin yakıcılığı, içinde yer alan kapsaisin adı bahşedilen bir nesil bileşikten kaynaklanır Bu maddenin büyük bir kısmı, biberin etli kısmında ve tohumlarında bulunur böylece ucu o kadar brülör olmayan biberin, yenildikçe yakıcılığı daha fazla hissedilir Kapsaisin maddesi bibere yakıcılık vermekle kalmaz, cilde temas ettiğinde tahrişe de yol açar Hatta bu özelliğinden dolayı bir takım romatizma ilaçlarının formüllerinde de kullanılır Yeşil biber kırmızı olanından daha brülör değildir Brülör biberler koyu renkli ve çok sivri uçludur Biberler A ve C vitaminleri bakımından fazla zengin olup, sıcak havada yenilen brülör biberler insanı terletirler ve terin buharlaşmasıyla insanda bir serinlik duygusal duyulur Buna karşın, biberin içindeki kapsaisin maddesi, insanda tükürük salgısını da arttırır, solunum ve kan basıncında değişimler yaratır, bağırsaklarda emilimin azalmasına yol açar Hayvanlar üstünde yapılan deneyler sonucunda, diğer kanserojen maddelerle birlikte alındığında, karaciğer kanserinin ortaya çıkmasında, hızlandırıcı rolü olduğu konusunda ciddi kuşkular vardır Biberden ağzımız yanmca çoğumuz hemencecik su içeriz ve bir işe yaramadığını görürüz Peki nasıl oluyor da, biberin brülör tesirini su gideremiyor? Sebebi basit, yağ ve su muhakkak birbirlerine karışmaz Biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne dek su içerseniz için onunla birleşmez En iyi metot ekmek yemektir Ekmek bu yağı absorbe eder ve mideye taşır Bir diğer etkili yol da süt içmektir Sütün içindeki kasein maddesi bir temizlik maddesi görevini üstlenir, biberin yağı ile karışarak ağzı temizler özel baskı