
Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet dolmalık biber
- 1-2 adet domates yahut patates (küçük boy)
- Baharatlar
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- 1 ölçek sıvı yağ
- 1 küçük kase pirinç
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle dolmalık biberlerimiz temizlenir ve yıkanır.
- Daha sonra iç harcı hazırlanır.
- Uygunca yıkanan pirinçler bir tencere içine sıvı yağ ile birlikte alınıp kavrulur .
- İstenen bütün baharatlar, salça eklenir ve su eklenerek pişirilir.
- Suyu çektikten sonra biberleri içerisi doldurulup tencereye dizilir .
- Biberlerin üzerine domates yahut patates ile kapatılır .
- Tekrar bir tencereye dizilir ve düzeyine su eklenip kısık ayarda pişirilir ve servis edilir afiyet olsun ????.