iltasyazilim
FD Üye
Bezelyeli Yemek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı bezelye
*1 orta boy patates
*1 soğan
*1 havuç
*1 kaşık salça
*1 yemek k tereyağ
*2 yemek k sıvıyağ
*3 bardak sıcak su
*Tuz, pulbiber
Bezelyeli Yemek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvıyağı aldıktan sonra soğanları yemeklik doğrayıp birkac dk kavurun ve salçayı ekleyin
*Salçayı da 23 dk kavurduktan sonra küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip karıştırın
*Ardından bezelyeyi ekleyin ve birkac dk daha karıştırın
*Pulbiber ve tuzunu da ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 3035 dk kadar pişirin
*Benim yemeğim 35 dakikada pişti Siz ara sıra havuç ve patatesleri kontrol ederek pişirebilirsiniz Afiyet olsun efendim
*2 su bardağı bezelye
*1 orta boy patates
*1 soğan
*1 havuç
*1 kaşık salça
*1 yemek k tereyağ
*2 yemek k sıvıyağ
*3 bardak sıcak su
*Tuz, pulbiber
Bezelyeli Yemek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tencereye tereyağı ve sıvıyağı aldıktan sonra soğanları yemeklik doğrayıp birkac dk kavurun ve salçayı ekleyin
*Salçayı da 23 dk kavurduktan sonra küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip karıştırın
*Ardından bezelyeyi ekleyin ve birkac dk daha karıştırın
*Pulbiber ve tuzunu da ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 3035 dk kadar pişirin
*Benim yemeğim 35 dakikada pişti Siz ara sıra havuç ve patatesleri kontrol ederek pişirebilirsiniz Afiyet olsun efendim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.