Resimli Bezelyeli Kuzu Şiş Tarifi
Bezelyeli Kuzu Şiş nasıl yapılır
Malzemeler
150gr Sultani bezelye
400gr kuzu filetosu
2 adet limon
1 dişsarmısak
1 corba kaşığı zeytinyağı
34 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
10 adet kiraz domates
Tuz,Karabiber
imagesbezelyelikuzusistarifiresimli5ad435938d439
Tarifi
Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın Suzup, kurulayın
Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parcaya bolun, yağlarını alın Bu parcalardan her birini 12'ye boldukten sonra 2,5 cm'lik kupler halinde 48 parcaya ayırın
Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dovun Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip puruzsuz bir hamur kıvamına getirin Karışımı bir tencereye boşaltın Eti ilave edip, karışıma bulayın Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın
Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı acık kalacak şekilde sarın Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla dizin Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın
Bezelyeli Kuzu Şiş nasıl yapılır
Malzemeler
150gr Sultani bezelye
400gr kuzu filetosu
2 adet limon
1 dişsarmısak
1 corba kaşığı zeytinyağı
34 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
10 adet kiraz domates
Tuz,Karabiber
imagesbezelyelikuzusistarifiresimli5ad435938d439
Tarifi
Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın Suzup, kurulayın
Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parcaya bolun, yağlarını alın Bu parcalardan her birini 12'ye boldukten sonra 2,5 cm'lik kupler halinde 48 parcaya ayırın
Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dovun Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip puruzsuz bir hamur kıvamına getirin Karışımı bir tencereye boşaltın Eti ilave edip, karışıma bulayın Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın
Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı acık kalacak şekilde sarın Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla dizin Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın