iltasyazilim
FD Üye
Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr bezelye
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet tavuk bulyon
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Bezelye Tarifi Yapılışı Soğanı yemeklik doğuyoruz, yağımızı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruzArdından salçayı ekleyip, 1 dk kadar karıştırıyoruz Salça da erdikten sonra önce küp küp doğranmış patates ve havuçlarımızı ekliyoruz 2 yada 3 dk kadar kavurduktan sonra bezelyeyi ekliyoruz (Ben konserve kullanıyorum) Ardından tuz, karabiber ve pul biberi ekliyoruz Tavuk bulyonu 1 su bardağı suda eritip, ekliyoruzYaklaşık 1 5 litre su koyup, kapağını kapatıp, pişmesini bekliyoruzHavuçlarımız piştiğinde ocağı kapatıp, servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*500 gr bezelye
*1 adet havuç
*1 adet patates
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet tavuk bulyon
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Bezelye Tarifi Yapılışı Soğanı yemeklik doğuyoruz, yağımızı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruzArdından salçayı ekleyip, 1 dk kadar karıştırıyoruz Salça da erdikten sonra önce küp küp doğranmış patates ve havuçlarımızı ekliyoruz 2 yada 3 dk kadar kavurduktan sonra bezelyeyi ekliyoruz (Ben konserve kullanıyorum) Ardından tuz, karabiber ve pul biberi ekliyoruz Tavuk bulyonu 1 su bardağı suda eritip, ekliyoruzYaklaşık 1 5 litre su koyup, kapağını kapatıp, pişmesini bekliyoruzHavuçlarımız piştiğinde ocağı kapatıp, servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.