elektronikci
FD Üye
Bezelye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram bezelye
- 220 gram mısır (konserve)
- 7-8 adet kornişon turşu
- 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 havuç
- 1 limon
- 1 avuç ceviz
- Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 çay kaşığı şeker
- Eğer varsa mor lahana turşusu( olmasa da olur)
Bezelye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bezelyeleri pişene kadar haşlayalım. Yaklaşık 10 dk kâfi oldu.
- Haşlanmış bezelyeleri süzüp buzlu suya atalım. Sonra süzelim. Böylelikle bezelyelerimiz yemyeşil olacak.
- Rendelenmiş havuç, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biberler, mısır ve dereotunu da incecik doğrayıp karıştıralım.
- Ayrı bir kavanozun içinde şeker, tuz, limon, zeytinyağı ve nar ekşisini de güzelce karıştıralım ve sosumuzu da ekleyerek yeterlice harmanlayalım.
- Servis ederken mor lahana turşusu da ekledim ancak olmasa da olur.
Bezelye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.