Bezelye Çorbası MALZEMELER Yarım kilo dondurulmuş bezelye 1 baş soğan 1 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir) Yarım limon suyu Yarım aramak ince kıyılmış maydanoz 1 ufak kutu ham krema 6 su bardağı su HAZIRLANIŞI Yağ hafifçe kızdırılır İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 12 kere çevrilerek öldürülür Üstüne su ilave edilir Maydanoz ve limon suyu da eklenir 12 defa karıştırılıp kaynamaya bırakılır Kaynayan suya bezelyeler atılır 15 dakika değin arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır Soğuduktan daha sonra bir el mikseriyle bütün araç gereç çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir 12 taşım da bu şekilde kaynatılır Arzuya göre tuzlu ek edilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.