iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)
Yarım limon suyu
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
1 ufak kutu çiğ krema
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılır İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 12 defa çevrilerek öldürülür Üzerine su ilave edilir Maydanoz ve limon suyu da eklenir 12 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır Kaynayan suya bezelyeler atılır 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir 12 taşım da bu şekilde kaynatılır Arzuya göre tuz ilave edilir
Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)
Yarım limon suyu
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
1 ufak kutu çiğ krema
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılır İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 12 defa çevrilerek öldürülür Üzerine su ilave edilir Maydanoz ve limon suyu da eklenir 12 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır Kaynayan suya bezelyeler atılır 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir 12 taşım da bu şekilde kaynatılır Arzuya göre tuz ilave edilir