iltasyazilim
FD Üye
Beze Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta akı
*1 minik çay bardağı pudra şekeri
*3 minik çay bardağı toz şeker
*Çok az (bir fiske) tuz
Beze Tarifi Yapılışı Öncelikle tuz ve yumurta akları mikserle köpük olana kadar çırpılır Daha sonra azar azar şeker ilave edilerek çırpılmaya devam edilir Krem şanti gibi iyice kıvam alana kadar yüksek devirde 35 dakika kadar çırpılır*Bu esnada fırın 100°C’ye ayarlanır Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir
Karışım sıkma torbasına doldurularak yağlı kağıdın üzerine sıkılır Isınmış fırına koyularak 12 saat pişirilir Arada alıp içinin pişip pişmediğine bakılabilir
Püf noktaları:*110°C’yi geçirmeyin, kızartmak değil, kurutmak buradaki amaç*Cam veya çelik bir karıştırma kabı kullanın Plastik olmasın*Bende sıkma torbası yoktu, kilitli poşet kullandım, tatlı kaşığıyla da koyabilirsiniz*Kesinlikle su ve yumurta sarısı değmeyecek*Pudra şekeri kullanmak istemezseniz normal şeker kullanabilirsiniz*İçinin yumuşak olmasını isterseniz daha büyük yapın, içi hafif ıslakken alın, kuruyunca güzel oluyor*Bu tariften iki tepsi çıkardım, ikisini birlikte turbo ayarda pişirdim İsteğe göre azaltılıp, arttırılabilir*Çırparken şeker tam çözünmüyor, pütür pütür görünüyor ama pişince geçiyor*Fotoğraftaki pişmiş hali, beyaz beyaz çıktı ne güzel
*4 yumurta akı
*1 minik çay bardağı pudra şekeri
*3 minik çay bardağı toz şeker
*Çok az (bir fiske) tuz
Beze Tarifi Yapılışı Öncelikle tuz ve yumurta akları mikserle köpük olana kadar çırpılır Daha sonra azar azar şeker ilave edilerek çırpılmaya devam edilir Krem şanti gibi iyice kıvam alana kadar yüksek devirde 35 dakika kadar çırpılır*Bu esnada fırın 100°C’ye ayarlanır Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir
Karışım sıkma torbasına doldurularak yağlı kağıdın üzerine sıkılır Isınmış fırına koyularak 12 saat pişirilir Arada alıp içinin pişip pişmediğine bakılabilir
Püf noktaları:*110°C’yi geçirmeyin, kızartmak değil, kurutmak buradaki amaç*Cam veya çelik bir karıştırma kabı kullanın Plastik olmasın*Bende sıkma torbası yoktu, kilitli poşet kullandım, tatlı kaşığıyla da koyabilirsiniz*Kesinlikle su ve yumurta sarısı değmeyecek*Pudra şekeri kullanmak istemezseniz normal şeker kullanabilirsiniz*İçinin yumuşak olmasını isterseniz daha büyük yapın, içi hafif ıslakken alın, kuruyunca güzel oluyor*Bu tariften iki tepsi çıkardım, ikisini birlikte turbo ayarda pişirdim İsteğe göre azaltılıp, arttırılabilir*Çırparken şeker tam çözünmüyor, pütür pütür görünüyor ama pişince geçiyor*Fotoğraftaki pişmiş hali, beyaz beyaz çıktı ne güzel