
Beze (Merengue) Tarifi İçin Malzemeler
- 60gr yumurta beyazı (2 medium yumurta beyazına eş değer)
- 120gr toz şeker (1 su bardağından 1parmak eksik )
- 3 damla limon suyu (Şart değil)
Beze (Merengue) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurta beyazı bir kaba konur. Benmari usulü çikolata eritir gibi kaynayan suyun üzerine bu kap konur ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Suyun kaba değmemesine dikkat edin.
- Daha sonra limon suyunu da ekleyin ve şeker eridiyse suyun üzerinden alıp, mikserin en hızlı seviyesinde çırpma işlemi başlatılır.
- Kabı ters döndürdüğümüzde akmayacak kıvama gelince mikser kapatılır (Fazla çırpınca da karışım yumuşayabilir) renk koyacaksanız bu aşamada koyabilirsiniz.
- Daha sonra duy taktığımız sıkma torbamıza beze hamurumuz konur ve istediğimiz şekilde sıkılır. 100 derece de tam 1 saat pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.