Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beze (Mereng)

Beze (Mereng)
0
94

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
bezemereng-1.jpg

Beze (Mereng) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta akı (Sarısı patlamamalı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam/çimdik tuz
  • isteğe nazaran besin boyası
  • Daha fazla olmasını isterseniz
  • 6 adet yumurta akı (Sarısı patlamamalı)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 tutam/çimdik tuz
  • isteğe nazaran besin boyası

Beze (Mereng) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk yumurtalarımızı kırıp beyazını ayırıyoruz sarısı patlamamalı şayet patlarsa olmaz küçük bir damla sarısı bile değmemesi gerek.
  2. Tuzu ekleyip, mikser ile çırpıyoruz. Köpük köpük olunca yavaş yavaş şekeri ekliyor ve çırpıyoruz.
  3. Yaklaşık bir 15-20 dk çırpıyoruz ki kıvamı hoş olsun beyaz olacak ve katı olacak kıvamı.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz. Kaşık yahut sıkma torbası ile hal veriyoruz.
  5. Gıda boyası ile sonradan üstüne hal yapabilirsiniz yada evvelce çırpın tek renkli olsun (İsteğe göre)
  6. 100 derece fırında 60 dk pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra çabucak çıkarmayın yağlı kağıttan azıcık soğusun yavaş yavaş çıkartın yoksa yapışıyor. Afiyet olsun.
Beze (Mereng) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt