Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beze (Mereng)

Beze (Mereng)
0
102

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
beze-mereng.jpg

Beze (Mereng) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurtanın akı
  • 1 tutam tuz
  • 2 küçük çay bardağı toz şeker

Beze (Mereng) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar ???? sizlerle hayli kolay, çabucak her konutta olan gereçlerle yapılabilecek, çayınızın, kahvenizin yanında atıştırmalık olarak sunabileceğiniz bir beze tanımı paylaşmak istiyorum.
  1. Öncelikle 2 adet yumurtanın akını ayırıyoruz.
  2. Sarısının karışmamasına dikkat etmelisiniz, bir damla bile karışırsa kıvamı tutmaz.
  3. Yumurtaların akını köpürene kadar robotla çırpalım.
  4. Akabinde bir tutam tuz ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Sonra 1 çay bardağı şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  6. 3-4 dk çırptıktan sonra 1 çay bardağın daha şeker ekleyip düzgünce katı bir kıvam alana kadar çırpalım. Kaseyi karşıt çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvamda olması gerekiyor.
  7. Daha sonra merengi sıkma torbasına alalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim. Bu ölçülerle tam olarak 1 tepsi çıkıyor.
  8. 100 derecede evvelce ısıtılmış fırında 1 buçuk saat pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsunn ????.
Beze (Mereng) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt