
Beze Mereng Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta (Akı)
- 1 fiske tuz
Beze Mereng Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında ki yumurta aklarımızı bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra yavaş yavaş pudra şekerini, vanilya ve nişastayı ek ederek 20-25 dakika çırpalım.
- Kabı zıt çevirdiğinizde mereng sıvı halde akmıyorsa olduğu üzere kalıyorsa olmuş demektir.
- Daha sonra sıkma torbamıza koyalım nasıl renk hal vermek isterseniz o denli yapabilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 100 derece de 30-35 dakika pişirelim afiyet olsun.