
Beze (Çok Kolay) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta akı
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
Beze (Çok Kolay) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta aklarını dikkatlice ayırıp cam kaseye koyuyoruz.
- Üzerine bir çimdik tuz ekleyip mikser yardımıyla evvel düşük ayarda sonra yüksek ayarda çırpmaya başlıyoruz.
- Köpükler oluşmaya başladığında azar azar pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Karışım sertleşip şekerin eridiğini gördüğünüzde beze karışımınız hazır demektir. Bir çimdik mavi besin boyası kullandım.
- Sıkma torbasına spatula yardımıyla karışımdan koyup yıldız uçla yağlı kağıda sıkarak hal veriyoruz.
- Benim yanımda duylarım olmadığı için duy takmadan sıktım????????.
- Evvelden ısıtılmış 100 derecelik fırında yaklaşık 1 saat (bazı fırınlarda mühlet daha uzayabilir) fırının kapağını asla açmıyorum sertleşene kuruyana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.