bilgisayarci
FD Üye
Beyti Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500 gr kıyma
- Köfte baharat harcı
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu yahut ince çekilmiş kuru ekmek
- 2 adet yufka
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Nane
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase yoğurt
Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfteleri hazırlayıp hafif uzun olcak biçimde yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz ve 190 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Yufkaları ortadan kesip tereyağı ile yağlıyoruz.
- Geniş tarafından köfteleri sıkı bir formda koyarak sarıyoruz.
- Köfte sayısına ve yufka ölçüsüne nazaran sürece devam ediyoruz.
- Sarılı olan yufkaları dilimleyip üzerine tereyağı sürüyoruz ve fırında üzeri hafif kızarana dek bekliyoruz. (pişirme süreci sırasında tepsiye domates biber de atarsanız hoş oluyor ).
- Tabağa alınan yufkaların üzerine salça sos ve yanına yoğurt eği ile lezzetli bir yemek oluşuyor.
Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı