Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Sarma

Beyti Sarma
0
31

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
beyti-sarma.jpg

Beyti Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yufka
  • 3 adet patlıcan
Köftesi için
  • 300-400gr kadar dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galete unu
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 soğan rendesi (Suyunu sıkın)
  • Yarım bağ maydanoz
  • Kimyon, karabiber pul biber tuz
Yufkaların ortasına sürmek için
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Nane, toz biber ,karabiber
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Yufka ortalarına sürdüğünüz salçalı sos ve maydanoz ile servis edebilirsiniz

Beyti Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Köftesi için tüm gereçleri karıştırıp yoğurun ve dolapta dinlendirin.
  2. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekleyin, kurulayıp kızgın yağda kızartın.
  3. Sosu için uygun bir tavaya bir ölçü yağ koyun, salçaları baharatlarla bir arada kavurup şu ekleyip kıvam alınca ocaktan alın.
  4. Yufkaları düz bir yere serin her yerine gelecek formda sostan sürün.
  5. Yufkanın 4 köşesini içeri katlayın patlıcanları sırayla dizin üzerine köfteleri dizin.
  6. İnce rulo formunda sarin, 3 parmak eninde kesin.
  7. Ben kelepçeli kalıp kullandım ancak borcam kullanırsanız ortalarında boşluk kalacak halde dizin.
  8. Evvelden ısıtılmış 200derecede 1saar kadar denetimli pişirin, köftelerin piştiğinden emin olun.
  9. Üzeri için.????sarımsaklı yoğurt ve yufka ortalarına sürdüğünüz salçalı sos ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Beyti Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt