Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Sarma

Beyti Sarma
0
99

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
beyti-sarma-2.jpg

Beyti Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kelle soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber
Yufkalara sürmek için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Servis ederken:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salça sos

Beyti Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Kıymaya soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
  2. Maydanoz ve galeta ununu ekleyelim.
  3. Tuz ve baharatları da ek edip yoğuralım.
  4. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  5. Yufkaları tezgaha alalım ve sırasıyla her birine yoğurtlu karışımı sürelim.
  6. Yufkanın üç tarafını içe hakikat katlayalım.
  7. Kıymayı yufkaya uzunlamasına yayıp rulo yapalım.
  8. Öbür yufkalara da tıpkı süreci yapıp verev olacak biçimde keselim.
  9.  Fırın tepsisine aldığımız yufkalara artan yoğurtlu karışımı sürelim.
  10. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  11. Tereyağında kavurduğumuz salçaya su ek edelim, kıvam alınca hazır demektir.
  12. Pişen beytileri sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt