iltasyazilim
FD Üye
Beyti Sarma
Malzemeler
5 adet yufka
Yarım kilogram kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz ,karabiber ,pulbiber
2 diş sarımsak
4 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Yapılışı
Yufkalar ortadan ikiye bölünür,toplam 10 adet yarım yufka elde edilir ,ayrı bir kasede kıyma galeta unu, soğan, maydanoz ,yumurta ,tuz ,karabiber ,köfte harcı elde edilir ,bunlar 10 dakika dinlendirip bekletilir ,domatesler küp küp doğranır, kabukları ile beraber tencereye konulur ,üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 diş sarımsak ilave edilir ,ocakta pişirilir ,koyulaşan domates sosu ocaktan alındıktan sonra blenderda çekilir ve bekletilir, 10 eşit parçaya böldüğümüz yufkadan bir tanesi alınır ,tezgaha serilir ,geniş sol ön kısımdan itibaren köfteden parçalar alınarak üzerine bırakılır, sonra her iki yanlar içeriye gelecek şekilde katlanır ve rulo elde edilir Bruno bıçak yardımıyla 3 el parmak genişliğinde kesilir, kesilen parçalar şişlere takılarak fırın tepsisine yerleştirilir, bütün yufkaları bu şekilde hazırlanır Kızardıktan sonra sos ile buluşturulur
nefisyemektariflericom
Malzemeler
5 adet yufka
Yarım kilogram kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz ,karabiber ,pulbiber
2 diş sarımsak
4 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Yapılışı
Yufkalar ortadan ikiye bölünür,toplam 10 adet yarım yufka elde edilir ,ayrı bir kasede kıyma galeta unu, soğan, maydanoz ,yumurta ,tuz ,karabiber ,köfte harcı elde edilir ,bunlar 10 dakika dinlendirip bekletilir ,domatesler küp küp doğranır, kabukları ile beraber tencereye konulur ,üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 diş sarımsak ilave edilir ,ocakta pişirilir ,koyulaşan domates sosu ocaktan alındıktan sonra blenderda çekilir ve bekletilir, 10 eşit parçaya böldüğümüz yufkadan bir tanesi alınır ,tezgaha serilir ,geniş sol ön kısımdan itibaren köfteden parçalar alınarak üzerine bırakılır, sonra her iki yanlar içeriye gelecek şekilde katlanır ve rulo elde edilir Bruno bıçak yardımıyla 3 el parmak genişliğinde kesilir, kesilen parçalar şişlere takılarak fırın tepsisine yerleştirilir, bütün yufkaları bu şekilde hazırlanır Kızardıktan sonra sos ile buluşturulur
nefisyemektariflericom
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.