Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebap

Beyti Kebap
0
45

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
beyti.jpg

Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yufka ( benimkiler el açması ve büyüktü)
Yufka için sos 1:
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Yufka için sos 2:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos 3:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos 4:
  • Kalan sos 2 ye yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su koyulacak
Sos 5:
  • Kaynamış tereyağı
Ek olarak;
  • Salçalı bulgur pilavı
  • Zeytinyağı,tuz,sumak ve limon suyu ile ovulmuş kuru soğan

Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soslarınızı hazırlayın. SOS 1 ‘i verilen tüm malzemeleri derin bir kap içinde çırpıcıyla çırparak hazırlayabilirsiniz.
  2. SOS2’yi hazırlarken önce salça ve yoğurdu çırpın.
  3. Ardından yağı,tuzu ve karabiberi ekleyin.
  4. SOS 3 için, bir kaşık yardımıyla tuz ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın.Yoğurt susuz olmalı.
  5. SOS 4’ü hazırlamak için ,SOS 2 malzemelerinin içine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ ekleyerek yapabilirsiniz.
  6. SOS 5 için ise, tereyağını ocakta yakmadan kaynatmanız yeterlidir
  7. 1 adet kuru soğanı ve kıymayı, tuzu ve karabiberi robotta iyice çekin.
  8. Benim yufkalarım büyük olduğu için ikiye böldüm ve yetti. Ama yufkanız küçükse kişi başı 1 yufka kullanın.
  9. Yufkayı masaya serin ve üzerine önce sos 1 sonra sos 2 yi sürün. Kıyma içini resimdeki gibi uzunca yayın.
  10. Çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde sarın. İlk sarıştan sonra yanları içe kıvırın.
  11. Tüm sarmalar bittiğinde sos 1 den tüm yufkaların üzerine bir daha sürün. Böylece yumuşak pişer.
  12. Yarım saat içinde pişecektir.
  13. Tabağa alın üzerine sırasıyla sos 5 i, sos 3 ü ve sos 4 ü dökün.
  14. Beytiler pişerken hazırlayacağınız pilavı ve soğanı servis tabağına koyun.
  15. Sıcak sıcak yemeniz tavsiyemdir. Şimdiden elinize sağlık olsun ????????.
Beyti Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt