
Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet el açması hazır yufka
- 450 gr.kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağına yakın galeta unu
- 1 tatlı kaşığı salça (biber, domates karışık)
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Karabiber-pulbiber-kimyon
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yoğurt
Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beytimizin köftesi için soğan ve sarımsağı rendeleyelim, kıyma ve diğer malzemelerle birlikte güzelce yoğuralım çok katı olursa bir yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
- Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
- Köftelik harcımızdan limon büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfte şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Köfteler pişerken birazcık küçüleceğinden dolayı çok ince yapmayalım. (fotoğraflara bakınız) hazırlanan köfteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Köfteler pişerken tereyağını eritelim, yufkaları ortadan ikiye keselim. Kişi başı yarım yufka yeterli oluyor.
- Yufkamızın yarım parçasını tezgaha alalım üzerine fırçayla tereyağı sürelim pişen köfteleri geniş kenarına dizelim iki köşesini üzerine katlayıp rulo yapalım ve verev şeklinde kesip tepsiye dizerek üzerine tereyağı sürüp tekrar sıcak fırına, üzeri pembeleşene kadar koyalım. (15 dakika kadar).
- Sosu için artan tereyağına sos malzemelerini ilave ederek pişirelim koyu olursa çok az sıcak su ilave edelim.
- Pembe pişen beyti kebabını servis tabaklarına alalım üzerlerine sostan gezdirip tabağın ortasına yoğurt koyarak sıcak servis yapalım.
- Beyti kebabımız nefis oldu, yiyenlerden tam not alan bu lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı