Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı
0
23

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 dis sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,pul biber
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet domates
  • 1.yemek kaşığı domates salçası
  • Tuzot, tuz, karabiber
Servis için:
  • Sarımsaklı yoğurt ve sos

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Evde kendiniz hazırlayıp yerken tadına doyamayacağınız lezzetli bir kebap üretimimi sizlerle paylaşmak istiyorum hanımlar ????????.
  1. Köftemizi hazırlayıp üzerini streç sinemayla kapatıp en az 1 saat dolapta dinlendirelim.
  2. Köftelerimizi fotoğrafta gösterdiğim biçimde yağlı kağıt serili tepsimizde evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fan ayarında 15-20 dk pişirelim.
  3. Yufkamızı d halinde ikiye katlayıp eritilmiş tereyağını sürelim ve pişen köftelerimizi dizip yufkamızı saralım (resimde göstermeye çalıştım) ve verev biçimde kesip üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk denetimli formda pişirelim.
  5. Diğer yandan sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
  6. Uygun bir tencere de sıvı yağ ve tereyağını eritip 3 adet rende domatesi ek ederek domatesi kavuralım (5-10 dk )
  7. Kavrulan domatesimize 1 yemek kaşığı domates salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
  8. Son olarak tuz,tuzot ( ben knorr ‘unkini kullandım) karabiber ve pulbiber ek edelim biraz karıştırıp altını kapatalım.
  9. Pişen kebabımızın üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun ????????.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokma Kebabı (Beyti Kebabı) Tanımı İçin Gereçler Köftesi İçin 300 gram kıyma1 adet soğan2 diş sarımsak1 su bardağı ekmek ufağı ya da galeta unu1 yumurta1 çay kaşığı karbonat1 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberKırmızıbiber Sosu İçin 2 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı salça3 su bardağı suTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1.5 adet hazır yufka Köftesi için; Yarım kilo kıyma1 adet yumurta1 adet soğan1-2 diş sarımsak1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısıTuzPul biberKarabiber Yufkanın arasına sürmek için; 2 yemek kaşığı tereyağı Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Beyti köftesi için; 500 gram kıyma1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı zeytin yağıYarım demet maydanoz1 adet soğan1 adet sarımsak Yufkaların üzerine sürmek için : 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için : 1 su bardağı domates sosu2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler 8 adet böreklik yufka (2’li kullanılıcak)600-700 gram kıyma2 orta uzunluk soğan3 diş sarımsakTuzKarabiberKimyonKekikPul biber Üzeri için; Sıvı yağ Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı sıvı yağ1 büyük uzunluk domates rendesi1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Nefis Güveçte Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka400 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğan1 adet yumurta1 çay bardağı galeta unu2 yemek kaşığı süt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber Yufkayı soslamak için : 1 yemek kaşığı salça1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt