elektronikci
FD Üye

Beyran Çorba Gaziantep’in Meşhur Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli et
- 1 su bardağı pirinç
- Pirinci pişirmek için 2 su bardağı kaynar su
- 5-6 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz sizin ölçünüz
- Haşladığımız kemiğin suyu ve eti
Beyran Çorba Gaziantep’in Meşhur Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kemikleri düdüklü tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar bolca su ekleyip 1,5 tatlı kaşığı tuzda ilave edip kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
- Pirinci nişastası çıkıp bulanık suyu gidene kadar yıkayıp, pirinci ölçtüğümüz bardakla, 2 bardak kaynar su ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Sarımsakları soyup rendeliyoruz veya havanda eziyoruz ve üzerine bir kepçe kemik suyu döküyoruz.
- Haşlanan etleri kemiklerinden ayırıyoruz ve etlerini didikliyoruz.
- Bir tencerenin orta yerine haşlanan pirinci alıyoruz.
- Pirincin üzerine de didiklediğimiz etleri yerleştiriyoruz.
- Etlerinde üzerine sarımsağı döküyoruz, etlerin kenardan etrafına pul biber ve toz biberi ekliyoruz tencereyi ocağa alıp altını yakıyoruz.
- Bir kepçe kemik suyunu baharatların üzerine döküp kaynamasını bekliyoruz.
- Bir kepçe daha kemik suyu tekrar kaynayınca kepçe ile kemik suyu ilave ediyoruz (yavaş yavaş ekliyoruz çünkü baharatlar rengini daha iyi bırakıyor)
- Etlerin üzerini birazcık geçene kadar kemik suyu ilave ediyoruz.
- Bu sırada su ilavesi yaparken yemeğimizi hiç karıştırmıyoruz kısık ateşte 5-10 dakika kaynatıp hemen servis ediyoruz. Afiyet olsun????.