Beypazarı Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağından azıcık eksik pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- Tuz
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Beypazarı Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinci yıkayıp uygun bir tencereye alalım. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim.
- Son olarak 1 yemek kaşığı yağı da ekleyerek ocağı açalım. Pirinçleri yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan alınca üzerine 1 su bardağı su döküp ılıtalım. Süzme yoğurdu çırpıp hazır edelim.
- Sos için tereyağı ve kırmızı toz biberi de ekleyip hazır edelim.
- Kasemize evvel pirinç, sonra süzme yoğurt en sonda sosu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.