Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyne destek olan eski beslenme şekli klavuzu

Beyne destek olan eski beslenme şekli klavuzu
0
217

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Beynimiz vücudumuzda olmazsa olmaz olan organlardan biridir. Vücudumuzun bütün aldığımız besinlerden etkilendiği üzere, beynimiz de yediklerimizden etkilenir.

Beynimizi şekillendiren besinlerden daha ziyade alabilmek için yememiz ve yemememiz gereken besinler:

-Sebze ve meyve yiyin: Atalarımızın en çok tükettikleri temel azık hususu meyveler ve sebzeler, mahsusen çekirdeksiz meyveler ve başkalarıydı. Onların yedikleri zerzevat ve meyveler bizim yediklerimizden 3 kat daha çeşitliydi. Yenen kabuklu meyveler ve baklagiller,meyve ve sebzeler, %65 kalori ve bir günde 100 gram lif sağlıyordu. Bizim aldığımız lif ve kalorinin neredeyse 10 katı. Meyve ve sebzeler kişilerin bugün takviye aldığı kadar çok vitamin, mineral ve oksit giderici sağlar.

-Bol ölçüde deniz eseri yiyin: Omega 6 yağına rağmen bir modül omega 3 ya da en ziyade 4, omega 6 yağına rağmen bir omega 3 almak, bu dimağın aksamadan çalışmasını sağlar. Bugün mısır yağları, margarinler, fırında pişirilmiş patatesler içindeki omega 6 ölçüsü, balık tipi omega 3 yağı ölçüsünün on beş ya da yirmi katı. Bu, hücrelerin bilhassa dimağ hücrelerinin hastalanmasına neden oluyor. Şayet omega 3 yağı ehliyetsiz olursa ve omega 6 yağı çok çokça ölçüde olursa, dimağ hücrelerinin çalışması aksar ya da bu hücreler hiç çalışamaz hale gelirler. Dimağı güçlendiren yiyeceklerden yağlı balık, münhasıran som balığı, sardunya, uskumru ve ringa yemek ya da balık yağı kapsülü almak ve omega 6’yı azaltmak.

-Şeker: Atalarımız tatlandırıcı olarak bal ve meyveleri kullanırlardı. Bugün bir yıllık saf şeker tüketimimiz yılda ortalama 250 kilo. Atalarımızın aldığı orantıda karbonhidrat alıyoruz ancak onların karbonhidratları besin pahası yüksek olan zerzevat ve meyvelerden geliyordu. Bizimkinin ise yalnızca üçte biri zerzevat ve meyvelerden geliyor. Çoğunluğu ise şekerden geliyor. Şeker kandaki insülin, glikoz ve trigliserid nispetini arttırıyor ve bu da felç ve beyefendisinin vazifesini gerektiği üzere yanına getirmemesi belirtilerinin görülmesine neden oluyor.

-İşlenmiş yağlar: Yakın devranda işlenmiş zerzevat yağları ve katı yağ tüketimindeki süratli ve büyük artış, dimağımızın, alışkın olmadığı yağ çeşitleriyle yüklenmesine neden oluyor. Atalarımız yalnızca yiyeceklerin içinde bulunan yağları yiyorlardı ve yağdan aldıkları kalori ölçüsü yalnızca %22, bugün bizim ise %35 tir. Hidrojenle birleştirilmiş ve trans yağlar üzere damar sertliğini önleyen yağların çok tüketimi, hücrelerin düzgün bir halde çalışmasını ketler ve bu da dimağa zararlıdır. Kimi yağlar dimağın gereksinimlerine daha mütenasiptir: canola yağı, zeytin yağı, keten tohumu yağı…..

-Potasyum ve Sodyum: Değerli olan sodyumdan değil potasyumdan güçlü beslenmektir. Atalarımız bunu daha çok zerzevat ve meyve tüketerek 7000 miligram potasyum ve yalnızca 600 gram sodyum alıyorlardı. Bugün ise biz 4000 miligram sodyum yalnızca 2500 miligram potasyum alıyoruz. Yapılan çalışmalarda potasyumdan daha çok sodyum yiyen tek göğüslü canlı insan olarak belirlenmiştir. Ve bu bize yüksek kan basıncı ve felçten ötürü sakatlık ve vefat olarak geri dönüyor.

 

Similar threads

Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri vücudumuzda üretilemiyor ve diyetle istikrarlı nispette kesinlikle alınmaları gerekiyor. Umum olarak vücudumuz Paleoletik çağdaki diyete nazaran programlıdır. Bu diyet daha çokça et ve balık, yeşillik, meyve içeriyordu, süt eserleri ve tahıllar yoktu, doymuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Yaza az kaldı, sizde kilolarınızdan süratlice kurtulmak istiyorsunuz. Evet nasıl süratlice kilo verilir, hayatınızda neleri değiştirmeniz gerekir? Kiloları verdiniz, nasıl korursunuz? Gelin bu soruların karşılıklarını inceleyelim. 1) Öncelikle kendinizi güzel tahlil edip, daima yapabileceğiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
Multiple Skleroz'da beslenme... Multiple skleroz (MS) marazı ekseriyetle genç erişkinlerde görülen ve ilerleyen had rahatsızlıkları sendromudur. Illetin teşhisi konulduktan sonraki süreçte çeşitli ilaç ve fizikî tedavilerin yanında doğal tedavi açısından beslenmeye yönelik tedavi de yardımcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Koroner kalp illeti memleketimizde ve ABD de yetişkin nüfustaki vefat nedenlerinin birinci sırasında yan almaktadır. Hastalık riski 35 yaşından itibaren artmakta, erkeklerde hatunlardan, yüksek sosyo-ekonomik gruptadüşük sosyo ekonomik öbekten daha yüksek nispette görülmektedir. Bireylerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
ALKALİ DİYET ALKALİ BESLENME: SEBZELERLE GELEN SIHHAT Sağlıklı beslenme ve kilo vermenin ana kuralı vücuttaki asit-alkali istikrarını korumaktır. Alkali diyet günlük alınan asitlenme yapan besinlerin yanına alkali besinleri eklemek üzerine heyeti bir dengeleme diyetidir.Kalsiyum ,magnezyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt