Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beyine iyi gelen besinler

Beyine iyi gelen besinler
0
56

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Beyine iyi gelen besinler Dengelenmiş besin ve vitamin, protein ve mineraller bakımından varlıklı gıdaların tüketimi tüm diğer organlar gibi beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesi içinde önemlidir Vitamin eksikliği, anlamsız kalorili gıdalarla eksik besin, jurnal olarak alınması gereken minerallerin alınamaması beyni etkileyerek hafızayı zayıflatır, fikir karışıklığına ve konsantrasyon eksikliğine neden olur Bazı gıdalar beyin, bilhassa akıl için daha yararlıdır Folat Bakımından Zengin Gıdalar: Bir B vitamini olan folat, vücudun yeni hücreler üretmesine ve var olan hücrelerin yapısının korunmasına muavin olur Bilhassa gebelik döneminde yaşanabilecek folat eksikliği erken doğuma, bebeğin bayağı kilo aşağı doğmasına ve nöral tüp defektine yol açabilir Nöral tüp defektleri beyni çevreleyen spinal kordun ve beyin dokularının akıcı olarak gelişmediği durumlardır Gebelik döneminde nasihat edilen jurnal folat tüketimi 400 mikrogramdır Folat bakımından varlıklı fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdaları tüketerek bu miktarı kolaylıkla alabilirsiniz 58704 58704 beyineiyigelenbesinler5c4f5e90d03cfbeyineiyigelenbesinler5c4f5e90d03cf 325 500 Beyine iyi gelen besinler 7jpg58704 Beyine iyi gelen besinler 7jpg58704 B1 Vitamini Bakımından Zengin Gıdalar: B1 vitamini bilhassa beyin ve asap sisteminin sağlığını gözetmek açısından ağırlık taşımaktadır B1 vitamini eksikliği bunalım, hafıza kaybı ve çabuk sinirlenme haline neden olabilir Günlük nasihat edilen B1 vitamini miktarı yetişkin erkekler için 12 mg, kadınlar içinse 11 mg’dır Sakatatlar, bütün tahıllı pirinç, baklagiller ve şeker pekmezi iyi birer B1 kaynağıdır B6 Vitamini Yönünden Varlıklı Gıdalar: B6 vitamini beyin ve sinirler arasındaki iletişimi sağlayan nörotransmitterlerin oluşumu için gereklidir, bu nedenle sağlıklı bir beyin gelişimi ve işlevi için önem taşımaktadır B6 vitamini eksikliğinin belirtileri arasında dikkat eksikliği ve kısa süreli unutkanlık gibi direk beyni ilgilendiren sorunlar bulunmaktadır Yetişkinler için tavsiye edilen jurnal B6 vitamini 13 mg’dır Süt, peynir, somon, karides, tavuk, hindi, dana karaciğeri, esmer pirinç, mercimek, fasulye, ıspanak gibi gıdalar B6 vitamini bakımından zengindir Esansiyel Yağ Asitleri: Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri adi büyümenin yanı sıra beynin gelişimi ve olağan fonksiyonlarını yerine getirebilmesi açısından önemlidir Beyin bu yağ asitlerini kendi üretemediğinden alabileceği tek kaynak tükettiğiniz gıdalardır Esansiyel yağ asitleri bakımından varlıklı somon, sardalye, tuna balığı, ceviz, keten tohumu ve keten tohumu yağı gibi gıdaları uyumlu olarak tüketerek vücudunuz için zorunlu bu yağ asitlerini tatmin edici oranlarda alabilirsiniz Yaban Mersini: Yaban mersinin yaşla birlikte zayıflayan hafızayı kuvvetlendirmek için kullanılabilir C ve A vitamini gibi iki manâlı antioksidan bakımından varlıklı olan yaban mersini üzerine Birleşmiş Krallık’ta Reading Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, sinir hücreleri ile yelken direği etkileşime geçerek belleği geliştirdiği yönünde sonuçlar elde edilmiştir Araştırmanın sonuçları arasında yaban mersininin nöron sinyallerinin gücünü artırarak, özgür radikallerin yol açtığı oksidatif strese aleyhinde beyni koruduğuna yer verilmiştir Yumurta: Yumurtanın kolesterolü arttırdığı yönünde fena bir ünü olmakla birlikte uyumlu yumurta tüketiminin beyin fonksiyonlarını geliştirdiğine dair bazı araştırma sonuçları bulunmaktadır Hafızayı arttıran “kolin maddesini içeren yumurta üstüne Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya kadar yumurtada yer alan amino asitler hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek için nörotransmitter dengesini korumaktadır Yeşil Akarsu: Yeşil çayda yer alan polifenoller, bilhassa flavonoidlerin belleği geliştirdiği düşünülmektedir Bu antioksidanlar Alzheimer hastalarında beyinde plak oluşumuna niçin olan protein üretimini baskılamaktadır Flavonoidler, antioksidan özellikleri ile yaşlılarda asap hücresi kaybına niçin olan özgür radikallere aleyhinde koruma sağlar Newcastle Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, yeşil dere ve siyah çayın (yeşil çayla benzer bitkiden üretilir) beynin düşünce bölümünü etkileyen bazı enzimlerin aktivitesini azalttığı tespit edilmiştir neticede vücudun düzgün çalışması için ona gereksinim duyduğu “nitelikli yakıtı vermelisiniz Beyinde öteki organlardan öbür yok ve her gün uyumlu olarak vitamin, mineral, proteine ihtiyaç duyuyor Bunun için tükettiğiniz yiyeceklerin besin değerinin varlıklı olmasına özen göstermeli ve düzenli bir gıda programına emrindeki kalmalısınız  
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt