Beyaz Çikolata Soslu Kakaolu Kek beyaz çikolata soslu kek Malzemeler: • 3 yumurta • 2 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı sıvıyağ • 2,5 su bardağı un • 1 nehir bardağı doğranmış beyaz çikolata (beyaz çikolata kullandım) • 1 nehir bardağı doğranmış bitter çikolata (bitter çikolata kullandım) • 4 yemek yemek kaşığı ezilmiş fındık • id 12 nehir kaşığı mahlep • 12 çay kaşığı tarçın • 12 çay kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya • 12 nehir kaşığı karbonat • 1 paket kabartma tozu • 4 yemek yemek kaşığı kakao (Nestle kakao kullandım) Üstüne: • 12 paket beyaz çikolata sosu (Dr Oetker kullandım) • 10 adet doğranmış yeşil fıstık Yapılışı: 1 Ilk Kez un; kabartma tozu, karbonat, mahlep ve tarçını eleyin 2 Çırpma kabında yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya dek çırpın Vanilya, yoğurt, sıvıyağ, kakaoyu ilave edin ve 3 dakika daha çırpın 3 Unu ekleyin Karışır karışmaz çırpmayı bırakın Doğranmış çikolataları, fındık kırıklarını ek edip tahta kaşıkla şöyle bir karıştırın Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına karışımı dökün 4 Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Pişip pişmediğini kürdanla yoklama edebilirsiniz 5 Yarım paket çikolata sosunu üzerinde belirtilmiş süt miktarını yarıya indirerek pişirin ve soğuyan kekin üstüne dökün Yeşil fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz Not:, marketlerde satılan beyaz çikolata ve bitter çikolata kullanabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.