iltasyazilim
FD Üye
‘İslam ’a kadar hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır ’ sorusundan hareket eden bilim adamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi İşte netice:
Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu
“Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler saptama ediliyor İşte Osman Özsoy ’un konu ile ilgili çarpıcı yazısı:
Kurban ve Besmele
Kurban kesimi konusunda okuduğum garip bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak için, uzun zamandır bekliyordum Nitekim o gün geldi çattı 2 gün sonra bayram İmkanı olan Müslümanlar Perşembe günü kurbanlarını kesecekler Gelelim ilginizi çekeceğini düşündüğüm araştırmaya
Değişik üniversitelerde tayin yapan ve tıbbın öbür alanlarında bilirkişi olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri aralarında herhangi bir ayrım olup olmadığını ortaya koymak nedeniyle laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar
Besmelenin sırrı …
Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi gerekli olan ‘Bismillah, Allahu Ekber ’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca hayret verici sonuçlarla karşılaşıyorlar
Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof Dr Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve ufak baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen benzer cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nûmuneler alarak özel laboratuarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptıklarını söylüyor
Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor
Şaşırtan sonuç …
Prof Şerif keza, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli gelişen, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler saptama edildiğini söylüyor Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar saptama edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna aynı herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor
Araştırmada bulunan bilim adamlarında Dr Abdulkadir Dirani: ‘Kuran ’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin ’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi vakit besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya bitmiş soğuk baktılar Ancak araştırmalar sırasında her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı
Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı ’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor
Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına tanımlama yapan Prof Dr Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, minik baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş *
Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu
“Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler saptama ediliyor İşte Osman Özsoy ’un konu ile ilgili çarpıcı yazısı:
Kurban ve Besmele
Kurban kesimi konusunda okuduğum garip bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak için, uzun zamandır bekliyordum Nitekim o gün geldi çattı 2 gün sonra bayram İmkanı olan Müslümanlar Perşembe günü kurbanlarını kesecekler Gelelim ilginizi çekeceğini düşündüğüm araştırmaya
Değişik üniversitelerde tayin yapan ve tıbbın öbür alanlarında bilirkişi olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri aralarında herhangi bir ayrım olup olmadığını ortaya koymak nedeniyle laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar
Besmelenin sırrı …
Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi gerekli olan ‘Bismillah, Allahu Ekber ’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca hayret verici sonuçlarla karşılaşıyorlar
Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof Dr Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve ufak baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen benzer cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nûmuneler alarak özel laboratuarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptıklarını söylüyor
Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor
Şaşırtan sonuç …
Prof Şerif keza, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli gelişen, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler saptama edildiğini söylüyor Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar saptama edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna aynı herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor
Araştırmada bulunan bilim adamlarında Dr Abdulkadir Dirani: ‘Kuran ’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin ’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi vakit besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya bitmiş soğuk baktılar Ancak araştırmalar sırasında her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı
Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı ’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor
Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına tanımlama yapan Prof Dr Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, minik baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş *