Bebeklerde beslenme ya ana göğsü, biberon kullanarak ya da püre kıvamındaki besinlerin kaşık ile verilmesi ile sağlanır. Ana sütü nispeten hijyenik, antikorlardan, minerallerden, vitaminlerden ve proteinlerden zengindir. Ana sütünün çürük yapıcı tesiri yoktur. Lakin, ana sütünün alınmasından sonra süt artıklarının ağız içinde ve diş yüzeylerinde kalmasından ve onların temizlenmemesinden ötürü diş çürükleri meydana gelir. Biberon kullanılan bebeklerde diş çürüğünün nedeni biberonun içine konulan tatlandırıcılardan (bal, pekmez, bisküvi yahut şeker) ve biberon tasarrufu sonrası ağız-diş temizliğinin yapılmamasından kaynaklıdır.
Diş çürüklerinin azaltılmasında, esas olan karyojenik (karbonhidrat ve şeker içeriği yüksek bir diyet) bir diyetten uzak durmaktır. Günümüzde devranın tesirli kullanılması ismine beslenme alışkanlığımız da ayaküstü atıştırma yapmayı hem yetişkinler hem de evlatlar için neredeyse kaçınılmaz hale getirmiştir. Ayaküstü atıştırma yiyecekleri liften mahrum, yapışkan, karbonhidrat yüklü ve yüksek seviyede şeker içerirler. Bu yiyeceklerin tüketimi sonrası diş fırçalanmaması sonucu süratli bir halde mikrobiyal diş plağının olgunlaşması ve yüksek seviyede asit üretimi laf konusu olur. Bunun sonucunda da diş çürükleri oluşur. Alınması gereken tedbir ise, bu çeşit yiyeceklerin tüketimini ana öğünlere taşıyıp yemek sonrası derhal ağız-diş bakımının yapılmasıdır. Ara öğünlerde ise, daha çok lifli zerzevat ve meyvelerin tüketilmesidir.
Diş çürüklerinin azaltılmasında, esas olan karyojenik (karbonhidrat ve şeker içeriği yüksek bir diyet) bir diyetten uzak durmaktır. Günümüzde devranın tesirli kullanılması ismine beslenme alışkanlığımız da ayaküstü atıştırma yapmayı hem yetişkinler hem de evlatlar için neredeyse kaçınılmaz hale getirmiştir. Ayaküstü atıştırma yiyecekleri liften mahrum, yapışkan, karbonhidrat yüklü ve yüksek seviyede şeker içerirler. Bu yiyeceklerin tüketimi sonrası diş fırçalanmaması sonucu süratli bir halde mikrobiyal diş plağının olgunlaşması ve yüksek seviyede asit üretimi laf konusu olur. Bunun sonucunda da diş çürükleri oluşur. Alınması gereken tedbir ise, bu çeşit yiyeceklerin tüketimini ana öğünlere taşıyıp yemek sonrası derhal ağız-diş bakımının yapılmasıdır. Ara öğünlerde ise, daha çok lifli zerzevat ve meyvelerin tüketilmesidir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.