Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Besinleri Tüketirken Ve Saklarken Dikkat Etmeliyiz

Besinleri Tüketirken Ve Saklarken Dikkat Etmeliyiz
0
114

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
1Canlı renkli sebze ve meyveleri satın almayan özen gösterin Çünkü sebze ve meyve gruplarının saklaması zordur ve en dayanıksız beslenme grubunu oluştururlar böylece mevsimine tarafından meyvesebzeleri seçim edin Açıkta veya pazarda satılan taze peynir ve sütlerden muhakkak uzaktan durun Meyve ve sebzeleri mutlaka evinizdeki buzdolabında 34 °C aralığında saklayın

2 Tavuk, et, yumurta gibi riskli besinleri satın alırken, ürünlerin 45 °C sıcaklığında muhafaza eden buzdolabında saklanıyor olması gerekmektedir Ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka okuyup denetim edin ve paketin dibinde buz kristalleri olanları satın almayın Dondurulmuş olan ürünlerin alışverişini sona bırakın

3 Ürünlerimizi sakladığımız buzdolabının derece aralığını 04 °C olmasına ve derin dondurucu kısmının sıcaklık aralığı da 1823 °C aralarında olmasına uyarı edin Çünkü bakteriler 10 °C ‘nin aşağıda üremeleri yavaşlıyor ve 4 °C ‘de ise duruyor

4 Buzdolabı kapakları mayonez, krema, peynir, gibi riskli besinleri saklamak için kullanışlı bir yer değildir Bu tarzda olan besinleri buzdolabınızın üst rafında saklamaya uyarı edin Sütü açtıktan sonradan buzdolabında en fazla 2 gün saklayabilirsiniz Aldığınız yumurtaları da 2 hafta içerisinde tüketmeye özen gösterin

5 Et, tavuk, balık gibi tehlikeli besinleri farklı kaplara koyarak daha aşağı raflara, tavuğu da en daha aşağı rafta olacak şekilde yerleştirin Pişmiş yemekleri ise üstteki raflarda içten kapalı bir şekilde yerleştirin

6 Dondurmak istediğiniz sebzeleri ayıklayıp kaynar suda birazcık beklettikten daha sonra sırık dondurucuya atın Meyveleri dondurucuda saklamak içinse üstüne biraz şeker serpin

7 Çözdüğünüz ürünleri katiyen tekrar doldurmayın Çözmeden sonra bakteri üremesi her yerde başlıyor bu nedenle besinleri dondurmadan önce tüketeceğiniz besinleri paketlemeye özen gösterin

8 Etleri çözmek için işlemini tezgahta, doğrudan güneş alan ve ya kalorifer peteklerinin üstünde yapmayın Dondurulmuş olan besinleri çözmek için mikrodalga fırını veya bol soğuk su altında da işlemi gerçekleştirebilirsiniz

9 Açık büfelerde satılan besinler uygun olmayan sıcaklık şartlarında bekletilebiliyor Oda sıcaklığındaki besinleri azami 1 saat bekletmek uygundur *
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt