Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

besin zehirlenmesinde ilk yardım

Hoş geldin! premiumbird tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
besin zehirlenmesinde ilk yardım
0
106

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Yiyecekbeslenme zehirlenmesinde nasıl ilkyardım yapılır
besin zehirlenmesinde yapılan ilk yardım

Yiyecek maddelerinin üretim, nakil ve tüketimleri sırasında bir takım mikroplarla bulaşması sonucunda yiyecek zehirlenmeleri meydana gelmektedir

Özellikle bozuk konserveler, etler, süt ürünleri sindirim sistemimizi etkileyerek zehirlenmemize yol açarlar Zehirli mantarların yenmesi ile oluşan zehirlenmeler de bir cins yiyecek zehirlenmesidir Bazı mantar türlerinin zehirleri ve bazı bakterilerin salgıladığı toksinler sinir sistemimizi etkiler Yiyecek zehirlenmelerinde bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, soğuk terleme, halsizlik, çift görme, çelimsiz nabız, solunum güçlüğü, bilinç bulanıklığı gibi belirtilerden biri ya da birkaçı bir arada olabilir Bu tür durumlarda ABC kontrolü, kusturma, zehir danışma merkezlerine başvurma ve en kısa zamanda bir afiyet kuruluşuna kişiyi nakletmek yapılacak ilkyardım uygulamalarıdır *

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt