Beşamelli Brokoli Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg brokoli (küçük boy)
- 1 büyük havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamelli Brokoli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brokolileri tek ya da iki ağaç olacak şekilde keselim. Havuçları da soyup, dilimleyin çok ince olmasın.
- 10 dk kadar hafif yumuşayana kadar az suda haşlayalım. Tuzunu bu sırada suyuna atabiliriz.
- Beşamel sos için tereyağı eritilir, üzerine un eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. Sütü ekleyelim ama eklerken çırpmayı ihmal etmeyelim topaklanmasın. Tuzunu, karabiberini de ekleyip, kaynayana kadar karıştıralım göz göz olunca hazırdır.
- Haşlanan sebzeleri süzüp, yağlanmış fırın kabına alalım. Burada üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Üzerine beşamel sosu dökelim. En üste kaşar rendesini yayalım üzeri kızarana kadar 190 derecede fırınlayalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.