Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram tavuk bonfile
- Garnitür (havuç, patates, bezelye)
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bonfile küp küp doğranarak yağda suyunu çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra yemeklik doğranan soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve baharatlar tavuğa eklenir ve pişirilir.
- Sonrasında haşlanmış patates, havuç ve bezelye (garnitür) karışıma eklenerek bir mühlet daha pişirilir.
- Piştikten sonra yağlanmış borcama dökülür.
- Beşamel sos için, tereyağda un kavrulup süt eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Baharatlar da eklenince altı kapatılıp, borcamdaki tavuğun üzerine orantılı olarak dökülür.
- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar konularak, evvelden 170 derecede ısıtılmış fırına atılarak, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.