Beşamel Soslu Sebzeli Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 1 adet brokoli
- 2 adet havuç
- 1 adet karnabahar
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt(200ml bardak ölçüsü)
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak makarnayı haşlayalım. Sebzeleride farklı bir kapta haşlayalım.
- Daha sonra beşamel sosumuz için tereyağı ve unu kavurup sütümüzü, karabiberimizi ve tuzumuzu ekleyelim.
- Sosumuz yoğunlaşınca ocaktan alalım. Makarnayı fırın kabımıza alıp yağını ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştıralım.
- Üzerine haşlanmış zerzevatları ekleyelim. En son beşamel sosumuzu ve kaşar peynirimizi ekleyin.
- Evvelce ısıtmış olduğumuz 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.