Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kemiksiz tavuk but (Derisi çıkarılmış)
- 2 büyük patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 fiske kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 fiske tuz ve karabiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavukları bir kaseye alalım.
- Tavuk sos gereçlerini bir kasede karıştırıyoruz ve tavuğun üstüne döküp düzgünce karıştırıyoruz ve ağzını kapatıp buz dolabında 3 saat bekletiyoruz. Şayet vaktiniz yok ise bu süreyi daha kısa tutabilirsiniz. Tepsiyi hafif yağlıyoruz.
- Patatesleri elma dilimi biçiminde doğuyoruz ve tavuklara birlikte karıştırıp sosun patatese de geçmesini sağlıyoruz.
- Tepsiye diziyoruz ve fırını evvel 250 derecede ısıtıp tavuklu tepsiyi fırına koyuyoruz.
- Yemeğimiz kaynamaya başlayınca fırını 200derece getiriyoruz üzeri kızarana kadar duracak.
- Beşamel sosunu hazırlayalım.
- Tereyağını sos tenceresine alarak eritip unu ek ederek biraz karıştırarak kavurup sütü ek ediyoruz karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan bir iki dakika sonra tuz ve karabiberini atarak ocaktan alıyoruz.
- Sosumuzu akışkan olacak. Yemeği fırından alıyoruz ve beşamel sosu üstüne döküyoruz ve tekrar fırına ve üzeri kızarınca rendelediğimiz kaşarı serpiyoruz.
- Bir 10 dakika kadar kaşar eriyip kızarınca fırından alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun. ???? ???? ???? ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.