
Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tanımı İçin Materyaller
Tavuk için :
- Yarım tavuk göğüsü
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sarımsak tozu, karabiber, kuri baharatı, tuz
- 4 orta uzunluk patates
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Kaşar peynir
Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle doğradığımız tavukları orta ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten ve piştikten sonra baharatları ekliyoruz.
- Patatesleri çok ince bir biçimde doğruyoruz.
- Bir kaba alıp sıvı yağ ve baharatını ekliyoruz.
- Beşamel sosu için :Tereyağını erittikten sonra un ekliyoruz.
- Unu biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra tuz ile karabiber ekliyoruz.
- Tepsiye öncelikle patates, sonra tavuk, ve son olarak beşamel sosunu ekliyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırına 40 dakikaya ayarlıyoruz.
- 30 dakika geçtikten sonra üzerine kaşar ekleyip bu sefer 200 dereceye alıp geriye kalan 10 dakika ile pişiriyoruz.
Bu tanımı tavuksuzda yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun ????.