Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten)

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten)
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
besamel-soslu-patates-tavuk-graten.jpg

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tanımı İçin Materyaller


Tavuk için :
  • Yarım tavuk göğüsü
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sarımsak tozu, karabiber, kuri baharatı, tuz
Patates için;
  • 4 orta uzunluk patates
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Üzeri için ;
  • Kaşar peynir

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle doğradığımız tavukları orta ateşte pişiriyoruz.
  2. Suyunu çektikten ve piştikten sonra baharatları ekliyoruz.
  3. Patatesleri çok ince bir biçimde doğruyoruz.
  4. Bir kaba alıp sıvı yağ ve baharatını ekliyoruz.
  5. Beşamel sosu için :Tereyağını erittikten sonra un ekliyoruz.
  6. Unu biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra tuz ile karabiber ekliyoruz.
  8. Tepsiye öncelikle patates, sonra tavuk, ve son olarak beşamel sosunu ekliyoruz.
  9. Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırına 40 dakikaya ayarlıyoruz.
  10. 30 dakika geçtikten sonra üzerine kaşar ekleyip bu sefer 200 dereceye alıp geriye kalan 10 dakika ile pişiriyoruz.
Denetim etmeyi unutmayın !.

Bu tanımı tavuksuzda yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt