
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 4-5 patates ince halka biçiminde dilimlenmiş (Büyüklüğüne göre)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber (Oran size bağlı)
- Biraz muskat rendesi
- 2 su bardağı süt (Beşamel sosumu biraz sıvı tuttum)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavaya sıvı yağımızı koyup soğanı hafif kavuralım akabinde kıymayı da ekleyip daima karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Kıymamızın rengi değişince ve suyunu salıp çekince ince kıyılmış biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra ince ince doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım.
- Domatesler hafif ölünce baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve kıymamız hazır. Patateslerimizi halka halka ince olacak halde doğrayalım fırın kabını yağlayıp bir sıra patates dizelim.
- Üzerine kıymalı harcı kaplayacak halde serelim ve tekrar patates dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirip 180 derecede patatesler hafif kızarana kadar pişirelim.
- O sırada beşamel sos için evvel tereyağını eritip ununuzu ekleyelim ve hoş bir biçimde kavuralım. Güzelce kavrulunca sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve bu sırada devamlı karıştıralım.
- Kıvam alınca baharatları ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım fırından çıkardığımız yemeğin üzerine gezdirelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra üzeri yeterlice kızarana kadar tekrar fırına sürelim.
- Üzeri kızarınca biraz dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun ????.