Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Patates Oturtma

Beşamel Soslu Patates Oturtma
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
besamel-soslu-patates-oturtma.jpg

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 4-5 patates ince halka biçiminde dilimlenmiş (Büyüklüğüne göre)
  • 2 diş sarımsak
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Oran size bağlı)
  • Biraz muskat rendesi
  • 2 su bardağı süt (Beşamel sosumu biraz sıvı tuttum)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavaya sıvı yağımızı koyup soğanı hafif kavuralım akabinde kıymayı da ekleyip daima karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  2. Kıymamızın rengi değişince ve suyunu salıp çekince ince kıyılmış biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra ince ince doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım.
  3. Domatesler hafif ölünce baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve kıymamız hazır. Patateslerimizi halka halka ince olacak halde doğrayalım fırın kabını yağlayıp bir sıra patates dizelim.
  4. Üzerine kıymalı harcı kaplayacak halde serelim ve tekrar patates dizelim. Üzerine sıvı yağ gezdirip 180 derecede patatesler hafif kızarana kadar pişirelim.
  5. O sırada beşamel sos için evvel tereyağını eritip ununuzu ekleyelim ve hoş bir biçimde kavuralım. Güzelce kavrulunca sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirelim ve bu sırada devamlı karıştıralım.
  6. Kıvam alınca baharatları ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım fırından çıkardığımız yemeğin üzerine gezdirelim ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra üzeri yeterlice kızarana kadar tekrar fırına sürelim.
  7. Üzeri kızarınca biraz dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt