Beşamel Soslu Patates Graten Tanımı İçin Gereçler
- 3 orta uzunluk patates
- Tuz
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kasar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Patates Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup halka biçiminde doğrayarak tuzlayıp fırın kabına alalım.
- Beşamel sos içinde tereyağı ve sıvı yağı ocağa alalım yağ eriyince un ek edip kavuralım biraz, sonrasında sütü karabiber ve tuzu ekleyerek çırparak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp patatesin üzerine dökelim. 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
- Sonrasında çıkarıp kasar peynirini ek edelim ve kasarlar kızarana kadar bekleyelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.