
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemeler;
- 1 paket mantar
- Yarım kavanoz garnitür
- 4 parça tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Bir çimdik Karabiber
- Yaklaşık 2 su bardağı süt
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle küp küp doğradığımız göğüsleri suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Sonrasında mantarlarımızı suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Borcama tavukları mantarları koyalım.
- Üstüne garnitür ekleyelim.
- Beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım.
- Tereyağ sıvı yağ ve unumuzu bir tencereye alalım, unumuzu kavuralım.
- Sonrasında yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
- Kıvamı muhallebi gibi olacak şekilde pişirelim.
- Tuz ve karabiberimizi atalım. Kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kısalım. 5 dk altı kısık kaynasın.
- Sonrasında beşamel sosumuzu borcamdaki malzemelerin üzerine döküp karıştıralım.
- En üstüne de kaşar rendeleyelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun ????????????????????.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı