Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk
0
47

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
besamel-soslu-mantarli-tavuk.jpg

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler


İç malzemeler;
  • 1 paket mantar
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 4 parça tavuk göğsü
Beşamel sos;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Bir çimdik Karabiber
  • Yaklaşık 2 su bardağı süt

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle küp küp doğradığımız göğüsleri suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Sonrasında mantarlarımızı suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Borcama tavukları mantarları koyalım.
  4. Üstüne garnitür ekleyelim.
  5. Beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım.
  6. Tereyağ sıvı yağ ve unumuzu bir tencereye alalım, unumuzu kavuralım.
  7. Sonrasında yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
  8. Kıvamı muhallebi gibi olacak şekilde pişirelim.
  9. Tuz ve karabiberimizi atalım. Kaynayana kadar pişirelim.
  10. Kaynadıktan sonra altını kısalım. 5 dk altı kısık kaynasın.
  11. Sonrasında beşamel sosumuzu borcamdaki malzemelerin üzerine döküp karıştıralım.
  12. En üstüne de kaşar rendeleyelim.
  13. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun ????????????????????.

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt