
Beşamel Soslu Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları doğrayarak sıvı yağda pişirin. Ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin ve salçayı ekleyin.
- Mantarları temizleyerek doğrayın ve kıymaya ilave edin. Son olarak tuzu ve karabiberini ilave edip sonra ocaktan alın.
- Patatesleri soyup ince dilimleyin halka halka. Kalıbınızı yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin. Üzerine kıymalı mantarlı harçtan koyun ve fırında pişirin.
- Beşamel sos için; tereyağını eritin ve içine unu ekleyip hafif kavurun. Daha sonra süt ve tuzu ilave edip hızlıca karıştırın. Göz göz olunca ocaktan alın.
- Hazırladığınız beşamel sosu pişen yemeğin üzerini kapatacak şekilde sürün ve fırına verin.
- Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyerek peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verin. 180 derece pişirin